Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Росіяни систематично застосовують силу проти українських політв’язнів, а також не надають належної медичної допомоги, що призводить до тяжких для здоров’я політв’язнів наслідків.

Дата: 19.04.2024 10:39
Кількість переглядів: 23

Фото без описуУ політв'язня Тофіка Абдулгазієва виявлено туберкульоз, двосторонню пневмонію, серцеву недостатність та низку інших складних захворювань (стало відомо від його адвоката Еміля Курбедінова). Нещодавно його перевели з реанімації в палату інтенсивної терапії. Зі слів родини, він дуже виснажений і схуд майже на 40 кг.

У травні 2022 року окупаційний “суд” виніс Абдулгазієву обвинувальне рішення, незаконно засудив його до 12 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з першими п'ятьма роками у в'язниці. У липні 2023 чоловіка етапували у в'язницю в челябінській області рф.

 Політв'язня Асана Яникова побили у в'язниці у володимирі, рф. Зі слів його сестри стало відомо, що 6 квітня, під час огляду, двоє вартових двічі вдарили його головою об бетон після прохання забрати свої продукти з каптерки. За її словами, він не провокував співробітників в'язниці й не чинив опір. Окупанти незаконно засудили Яникова у березні 2023 року. Йому винесено вирок до 15 років колонії. За фактом побиття родичі Яникова та захист планують направити скарги до ФСВП рф.

 66-річного Зекір’ю Муратова з інвалідністю третьої групи етапували з в'язниці у місті балашові саратовської області рф до колонії №5 у нижньому новгороді, — про це політв’язень повідомив своїй доньці через тюремний зв'язок “Зонателеком”.

Влітку 2021 року, у СІЗО, Зекір’я перехворів на COVID-19, тоді його у тяжкому стані, з двосторонньою пневмонією доставили до тюремної лікарні у ростові-на-дону. Дещо згодом у нього стався гіпертонічний криз.

У липні 2020 року окупанти незаконно засудили Муратова до 11 років колонії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь