Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

В УКРАЇНУ З НІМЕЧЧИНИ ЕКСПОРТУВАЛИ ТОКСИЧНИЙ ЧАЙ

Дата: 23.01.2024 11:39
Кількість переглядів: 52

Фото без описуВ Україну привезли небезпечний чай, який спричинює багато проблем зі здоров’ям. Про це повідомляє Головне управлінні Держпродспоживслужби в Одеській  області. За повідомленням, чай привезли з Китаю, імпортером є Німеччина).

“Головне управління Держпродспоживслужби вОдеській  області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 15.01.2024 р. №2023.8800- fup 17стосовно виявлення залишків пестицидів, включаючи хлорпірифос, у жасмині(походження з Китаю) , який використовувався у різних чайних сумішах , що експортувалась з Федеративної Республіки Німеччина (виробник: Kirchner Fischer & Co., Elmshorn) до України (отримувач: ТОВ «Світ чаю», вул. Гайдара , 50, офіс 7, м.Київ, 01033)”, – йдеться у повідомленні.

В Американській академії педіатрії кажуть, що хлорпірифос негативно впливає на стан плода при вагітності. Він спричиняє порушення уваги, затримку розвитку моторики, меншу вагу дитини при народженні тощо. Також хлорпірифос може спричинити гостре отруєння, що приводить до судом, паралічу дихання, а іноді навіть до смерті.

Якщо ви побачили в обігу цю продукцію, повідомляйте в Держпродспоживслужбу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь