Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Школярі Великомихайлівського ліцею завітали на екскурсію до прикордонників

Дата: 27.10.2023 16:38
Кількість переглядів: 109

Фото без описуОхоронці кордону влаштували для юнаків  патріотичну екскурсію. Дітям розповіли про історію прикордонного загону, їхніх героїв та нелегку службу військових.

          Показали, розказали, ознайомили.  Школярі  роздивлялися все з цікавістю. Розповіли школярам  про службово-бойову діяльність прикордонного загону, про зелений кашкет, форму, подвиги,  прикордонників та військових, які  брали та беруть участь у бойових діях, боронячи нашу землю від російських окупантів.  Наш кордон  під надійним захистом,  –  в цьому вкотре переконалися школярі. Уявити себе на мить прикордонником, приміряти військову форму, бронежилет, каску, потримати в руках зброю, роздивитися технічне оснащення, яке застосовували прикордонники, виконуючи завдання. Після побаченого та почутого більшість з юнаків захотіли також стати охоронцями кордону і бути хоч трішки схожими на наших героїв-захисників.      

    Екскурсію  місцями своєї роботи дітям провела староста округу Галина Вікторівна Таран,  директор місцевого будинку культури  Інна Сергіївна Гашок,   директор школи, Мундрескул Ніна Іванівна.

Діти відвідали  місцевий храм Настоятель храму Свято- Різдва Пресвятої Богородиці о. Андрій який розповів дітям про створення храму, історію про зцілення дівчинки в стінах храму та подарував іконки і молитви про збереження України та її захисників. Ну і наприкінець подорожі, діти відвідали СГ «В.В. Плакущенко» - директор Євгеній Володимирович, де їх  ознайомили з сільськогосподарською діяльністю, адже сільське господарство є життєво необхідною галуззю народного господарства.

           Головна мета такої екскурсії – патріотичне виховання молоді. Сьогодні багато хлопців  уникають війська, справжніх чоловіків, які готові служити Батьківщині, небагато. Хотілося б вірити, що серед нашої молоді виростають справжні герої, які поповнять лави військових, в тому числі і прикордонників.

Захід було організовано спільно з представниками органів місцевого самоврядування Великомихайлівської селищної ради, голова Чебан Людмила Анатоліївна, старостинським округом села Гребеники, голова Таран Галина Вікторівна, за участю Державної прикордонної служби України та територіальної оборони ЗСУ.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь