Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Робоча зустріч

Дата: 16.10.2023 16:12
Кількість переглядів: 90

Фото без описуСелищний голова Людмила Чебан провела робочу зустріч з керівником управління Держпродспоживслужби Володимиром Слідзюком, заступником селищного голови Анатолієм Івановим. Обговорено заходи профілактики, які будуть проводитися по всій території громади щодо пероральної  імунізації диких м'ясоїдних тварин від сказу.

Пероральна імунізація від сказу – один зі способів вакцинації тварин, яких неможливо відловити, щоб вакцинувати класично (внутрішньом’язово або підшкірно). Такий спосіб вакцинації застосовують для диких та бродячих тварин, у яких після поїдання поживної принади з вакциною на 21 день формується імунітет до збудника сказу і триває мінімум 1 рік.

Для імунізації тварин від сказу буде використовуватися пероральна вакцина. Поживні принади з вакциною – це невеликі за розмірами (з сірникову коробку) брикети (коричневого кольору) з желеподібною капсулою (полімерний блістер з антигеном) всередині. Брикети мають специфічний запах м’ясо-кісткового борошна, що приманює тварин на великих відстанях.

Звертаємо увагу населення! Принади цілком безпечні для людей, тварин і навколишнього середовища, але у разі виявлення брикетів з вакциною просимо їх не чіпати, не переміщати на інші місця та не руйнувати.

ДІЄМО РАЗОМ ЗАРАДИ ПЕРЕМОГИ!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь