Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

RASFF: α-GPC у харчовій добавці

Дата: 18.07.2023 10:43
Кількість переглядів: 62

Фото без описуДо Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 7 липня 2023 року (№2023.4579) щодо виявлення новітнього харчового інгредієнту холіну альфосцерат (α-GPC) у харчовій добавці. Товар експортувався з Польщі (виробник: Fitness Authority Sp. z o.o., Otomin, Poland) до України (отримувач: ТОВ «СПОРТЕР», вул. Каховська 64, м. Київ, 02002).

Звертаємося до операторів ринку! В разі виявлення вказаного товару в обігу просимо повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області за адресою: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6. Або за телефоном +380 (48) 716 1301 чи на електронну пошту gu@odesa.consumer.gov.ua.

Довідково

Новітній харчовий продукт чи інгредієнт – харчовий продукт чи інгредієнт, який суттєво відрізняється від звичайних харчових продуктів або інгредієнтів, що присутні на ринку, який повинен бути оцінений з точки зору його впливу на здоров’я споживача.

Холіну альфосцерат може застосовуватися для поліпшення когнітивних, поведінкових і рухових функцій мозку в період реабілітації після інсульту, черепно-мозкових травм, при хронічній ішемії мозку та деменції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь