Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Великомихайлівській селищній раді

Дата: 14.06.2023 13:37
Кількість переглядів: 131

Фото без опису14.06.2023 року в приміщені селищної ради відбулося  засідання комісії  з питань  техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  при Великомихайлівській селищній раді (голова комісії селищний голова Людмила ЧЕБАН).  На розгляд виносилися такі питання:

І. Про попередження епідемічних ускладнень серед населення та протидії можливим епідемічним загрозам при можливості потрапляння неочищених стоків в водопровідну мережу.

За  результатами обговорення ,

Комісія вирішила:

1.Виконкому селищної ради, відділу освіти культури та туризму, КП «Злагода»:

Вжити невідкладних заходів щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, приділивши увагу об’єктам підвищеного ризику (джерела водопостачання, дитячі заклади, місця відпочинку, обєкти поводження з твердими побутовими відходами).

Забезпечити населення доброякісною питною водою. Забезпечити достатньою кількістю запасів реагентів, знезаражуючих засобів і реактивів для очищення та знезараження питної води, проведення посиленого відомчого контролю за якістю та безпечністю питної води централізованих та децентралізованих об’єктів водопостачання.

Посилити відомчий лабораторний контроль за якістю та безпечністю питної води централізованих та децентралізованих об’єктів водопостачання.

         В організованих дитячих закладах впровадити питний режим оптимальному задоволенню потреб дітей у безпечній та якісній воді та створити належні умови для дотримання особистої гігієни.

 Відділу освіти, культури та туризму, КНП «Великомихайлівська БЛ»:

Створити запаси питної води в дитячих, лікувально-профілактичних закладах та на об’єктах критичної інфраструктури.

Визначити перелік резервних/альтернативних джерел забезпечення населення питною водою для побутових та інших потреб на випадок забруднень.

Результати лабораторних досліджень якості питної води надати до відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Роздільнянського районного управління на ел.адресу : rozdilna@odesa.consumer.gov.ua  .

             У разі виявлення змору риби негайно повідомляти спеціалістів відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Роздільнянського районного управління.

З метою забезпечення епізоотичного благополуччя на підконтрольних територіях сприяти спеціалістам державних установ ветеринарної медицини в планових діагностичних та профілактичних заходах.

Забезпечити контроль щодо врегулювання цін на питну бутильовану воду.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру, що призводять припинення постачання води споживачам, виявлення забруднення питної води для вжиття заходів щодо ліквідації причин і наслідків цих надзвичайних ситуацій необхідно негайно повідомляти про це Роздільнянське районне управління .

 

ІІ. Про забезпечення стабільного епізоотичного стану, недопущення виникнення і розповсюдження особливо небезпечних хвороб тварин, спалахів гострих кишкових інфекцій, обігу небезпечних та непридатних харчових продуктів та оперативного реагування на ризики винекнення епідускладнень на підвідомчій території :

За  результатами обговорення ,

Комісія вирішила:

            Створити комісію із залученням фахівців Роздільнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області для проведення комісійних перевірок агропродовольчих ринків та місць захоронення тварин.

 

ІІІ. Про стан атмосферного повітря на території Одеської області.

За  результатами обговорення

Комісія вирішила:

Посилити заходи контролю щодо дотримання автоперевізниками, що здійснюють пасажирські перевезення належного технічного стану автотранспорту, з урахуванням затверджених цільових програм  та концесій розвитку дородньо-траспортної інфраструктури та безпеки дорожнього руху в межах наданих повноважень.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь