Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Найдорожче у житті

Дата: 19.05.2023 16:35
Кількість переглядів: 64

Фото без описуЖиття сьогодні дуже складне, сповнене хвилювання, неспокою та тривоги за наших батьків, дітей, які потребують уваги та підтримки і, насамперед, любові… Надзвичайно приємно розповідати про людей, які народили своїх дітей серцем, які зуміли подарувати своє тепло та ласку тим, хто так цього потребує… Людей, які дарують родинне щастя. У смт Велика Михайлівка знаходиться житловий будинок, що був придбаний за кошти субвенції з державного бюджету в 2017 році для дитячого будинку сімейного типу. Так сталося, що кілька років будинок пустував, сумував за дитячим сміхом та дзвінкими голосами…

 І ось нашу громаду, нашу родину поповнила сім’я, у якій на сьогодні виховується семеро дітей, які залишилися без батьківського піклування. Як же розпочалася прекрасна історія нашої чудової родини? Свого часу подружжя Інни та Станіслава Чумаченків не змогли залишитися байдужими до новонародженої дівчинки, маленького янголятка, яка так потребувала родинного затишку. Так і з’явилась у мами Інни та тата Станіслава перша донечка, їх радість, надія та гордість. Згодом, через рік, 31.03.2009 року, рішенням Саратської районної державної адміністрації Одеської області, створено прийомну сім’ю Чумаченків, які взяли на виховання та спільне проживання ще двох дітей, які залишились без піклування батьків. Прийомні батьки, небайдужі до чужого горя, не змогли не зігріти своїм теплом трьох дівчаток, які були позбавлені лагідного погляду, доброго слова, маминої усмішки... Так, у липні 2020 році у родині з’явились ще три сестрички. Велика родина проживала у Білгород-Дністровському районі на території Саратської ТГ. Інна та Станіслав виховували дітей, навчали їх бути справжніми людьми, намагалися створити умови, щоб діти не відчували себе одинокими, разом відпочивали та працювали. Двоє старших дітей вже повнолітні, вилетіли з-під крила своїх прийомних батьків, але завжди телефонують, приїздять у гості, спілкуються та піклуються один про одного.

Доля знову підготувала родині радість важливої зустрічі. Цього разу потурбуватися про трьох хлопчиків, які залишилися без батьків, і які так хотіли мати маму та тата, потребували їх уваги та тепла. І серця батьків сказали «Так!» Для своїх дітей Інна та Станіслав здатні зробити все на світі…

Тож, прийнявши рішення залишити своє гніздечко, свій дім, своїх друзів заради дітей, приїздять до нашої громади, у будинок, який немов би чекав саме на них (будинок, де проживала родина у Саратській ТГ замалий, щоб влаштувати туди ще трьох дітей.) Рішенням Великомихайлівської селищної ради від 18.11.2022 року було передано будинок у смт Велика Михайлівка цільове призначення якого - будинок сімейного типу, у постійне користування сім’ї Чумаченків. На сьогодні батьки-вихователі піклуються та виховують семеро дітей, навчають їх любити нашу Батьківщину, шанувати та берегти традиції нашого народу.

Особливе свято для дітей та батьків - День вишиванки. Цього дня, разом з усією Україною, вбирається щаслива родина у яскравий вишиванковий стрій, прославляючи споконвічні цінності славного, незламного народу. Щиро, від усієї душі, дякуємо Інні та Станіславу за небайдужість, за вміння любити, за співчуття до долі дітей.

Всім МИРНОГО НЕБА, бережіть себе та наших дітей! Щастя, Божої ласки та благословення усім, хто свято цінує найдорожче - родину.

 

Оксана ТЕРЛЕЦЬКА, начальник служби у справах

дітей Великомихайлівської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь