Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Міста Героїв В Україні стартувала інформаційна кампанія до річниці звільнення Півночі країни від окупантів.

Дата: 26.03.2023 16:12
Кількість переглядів: 52

До річниці звільнення півночі України за ініціативи Президента України Володимира Зеленського стартувала медіа кампанія під назвою «Міста Героїв» . Битви на півночі та звільнення північних регіонів – це частина нашої героїчної оборонної операції. Героїзм та стійкість наших військових стали ключовими чинниками оборонного успіху України навесні 2022 року на півночі.

Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як за незалежну суверенну державу. Коли була захищена столиця, було захищене і державне життя України. Звільнівши північ, ми побачили, що окупанта можна вигнати. Продовживши цей рух по звільненню на півдні України –звільнивши Зміїний і Херсонщину, а також на сході України – звільнивши Харківщину, ми впевнені, що можемо звільнити всю нашу землю. Але початок цієї впевненості – саме у битвах за Мощун, Гостомель, Ірпінь, Бучу, Охтирку, Чернігів та інші міста і села наших північних областей, саме у тому першому досвіді наших людей, які побачили, що російська армія біжить з української землі.

 

На півночі України була знищена давня світова ілюзія про Росію як нібито цивілізовану країну. Світ побачив звірства окупанта в Бучі та інших наших містах і селах, на дорогах північних областей. Коли наші Сили оборони та безпеки звільнили північні регіони, відкрилася повна правда про те, що несе із собою Росія: це катівні, розстріли, мародерство та інше подібне.

Росіяни чомусь вірили, що українці нібито не будуть боротися. Але мільйони людей – кожен і кожна так, як могли – показали окупанту, що Україна не покориться ворогу. В містах та селах дорослі і діти допомагали облаштовувати блокпости, плести маскувальні сітки та готували їжу для наших Сил оборони, допомагали Силам безпеки. Ми бачили, як і голіруч українці намагались зупинити техніку ворога. Мільйони таких прикладів опору забезпечили те, що українці у єдності вистояли і почали звільняли нашу землю. Кожен цивільний поруч з нашими військовими, прикордонниками, та іншими героями пліч-о-пліч визволяли свої домівки, свої міста та села від окупантів.

Звільнення півночі та стійкість України загалом були забезпечені зокрема завдяки багатьом звичайним людям, які допомагали Силам оборони і безпеки. Це – волонтери, журналісти, транспортники і багато інших, хто забезпечував оборонців, допомагав людям, викривав позиції окупанта, привертав увагу світу, тощо. Від перших годин повномасштабного вторгнення війна для українців стала дійсно народною війною, наші міста стали містами героїв, наші села стали селами героїв – людей, які допомагали вистояти одне одному і державі.

#МістаГероїв.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь