Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Продукт з перевищенням вмісту кадмію.

Дата: 28.02.2023 12:51
Кількість переглядів: 93

У рисі для ризотто, який завезли в Україну, виявили перевищення кадмію. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби.

В інформаційному повідомленні системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) зазначено, що рис завезли з Італії. Виробник – виробник Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер – WB Polska Sp. z o.o., Poland. Одержувач в України – ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9, м. Київ, 01021, партія: №СВО122).

У разі виявлення рису з небезпечною для людини речовиною оператори ринку зобов'язані звернутися до Головного управління Держпродспоживслужбиі.

Довідка GX. Кадмій - це природний важкий метал, здатний накопичуватися в живих організмах. В організм людини кадмій потрапляє в основному з їжею і водою, хоча є й інші джерела надходження цього мікроелемента - наприклад, тютюновий дим.

Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років. Кадмій має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь