Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Селекторна нарада

Дата: 07.02.2023 09:11
Кількість переглядів: 76

Фото без опису07 лютого 2023 року селищний голова Людмила Чебан взяла участь у  селекторній нараді Одеської обласної військової адміністрації з головами районних військових адміністрацій, територіальних громад . 

В ході наради начальники районних військових адміністрацій доповіли про стан справ у районах.

Начальник ОВА Максим Марченко довів до вдома присутніх про ситуацію з ліквідації наслідків аварії на енергетичному об’єкті НЕК «Укренерго». Внаслідок пожежі вийшов з ладу трансформатор, що призвело до знеструмлення м. Одеса та значної частини Одеського району. Урядом країни надана допомога для ліквідації наслідків аварії, роботи тривають. Наразі більшість котелень централізованого постачання в м. Одеса вже запущені, ведеться робота з підключення до генераторів локальних котелень. Основна проблема – це не дефіцит генерації та неможливість передачі та розподілу електроенергії споживачам у достатній кількості. В свою чергу Начальник ОВА доручив головам районних державних адміністрації здійснювати перевірку належної роботи сплячих «Пунктів незламності», їх робота повинна бути забезпечена всім необхідним, починаючи з генераторів безперебійного електроживлення, тепла, дротового Інтернету, запасів продуктів харчування, медикаментів, питної води, палива тощо.

«Через аварію інші райони Одеської області не відключають від електропостачання, область не споживає повністю встановлені ліміти, але як тільки ситуація буде стабілізована ми повернемося до графіків відключень електроенергії 3*6» – наголосив Максим Михайлович.

Про забезпечення роботи та стабілізації енергосистеми Одеської області доповідали:

– генеральний директор Департаменту «ДТЕК Одеські Електомережі» Дмитро Григор’єв;

– директор Департаменту систем життєзабезпечення та енергоефективності обласної державної адміністрації Антон Шалигайло.

Дмитро Григор’єв інформував про роботу АТ «ДТЕК Одеські Електомережі». Також ним було зазначено, що на сьогодні Одещина отримала 39 генераторів великої потужності від ДСНС для підключення об’єктів водо – та тепло постачання в м. Одеса. Начальник ДТЕК звернувся до голів територіальних громад та начальників РВА щодо оптимізації переліку об’єктів критичної інфраструктури, з метою їх виключення із переліку об’єктів та роботу яких можливо забезпечити за допомогою генераторів.

Про виконання завдань щодо якісного проведення мобілізації на території Одеської області доповідали:

– директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами – Сергій Готко

– начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Станіслав Ніколайчук

Сергій Готко наголосив, що розпочато національну рекрутингову кампанію “Гвардія наступу”, завдяки якій через Центри надання адміністративних послуг можна подати анкету для участі на вибір у 8 бригадах Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Ніколайчук Станіслав зазначив про необхідність інформування населення про проведення кампанії через офіційний сайт, соціальні мережі та друковані роздаткові матеріали (буклети, банери та постери).

Про стан роботи з формування реєстру завданої шкоди навколишньому природному середовищу Одеської області внаслідок російської агресії доповів директор Департаменту екології та природних ресурсів Павло Буланович.

Заступник директора Департаменту – начальник управління міжнародного та міжрегіонального співробітництва Департаменту інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного співробітництва і туризму Катерина Марченко поінформувала учасників наради про удосконалення координації міжнародної діяльності органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Одеської області.

За результатами наради було надано ряд роз’яснень та рекомендацій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь