Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Військові зможуть під час воєнного стану піти у відпуску

Дата: 24.01.2023 12:26
Кількість переглядів: 111

Наприкінці 2022 року військовослужбовці отримали право на відпустку під час воєнного стану. Це стало можливим у зв’язку з набуттям чинності змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», а саме до пункту 18 статті 10-1.

         Хто саме і як може отримати таку відпуску пояснює Тетяна Кулішова.

         Право на отримання відпустки в особливий період під час дії воєнного стану набули військовослужбовці тобто ті особи, які проходять військову службу.

Відповідно до внесених змін, вони можуть отримати частину  щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення. При чому тривалість кожної з зазначених відпусток не може перевищувати 10 календарних днів. Однак в строк таких відпусток не враховується час, який необхідний військовослужбовцю для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Для того, аби скористатися правом на відпочинок і піти у відпустку військовослужбовцю необхідно подати відповідний рапорт безпосередньо командиру. Потім командир передає цей рапорт до штабу військової частини для подання на розгляд командиру частини. А останній вже приймає рішення про надання відпустки.

Оскільки встановлених зразків рапортів щодо різних питань немає, він складається у довільній формі. Для уникнення спірних ситуацій рекомендовано складати рапорти в двох екземплярах та просити поставити підпис та дату прийняття документу на вашому примірнику. Також можна надіслати його на адресу частини рекомендованим листом з повідомленням про вручення та описом вкладення

Частина щорічної основної відпустки може надаватися військовослужбовцю один раз протягом календарного року. Важливою умовою також є одночасна відсутність не більше 30 % загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь