Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Повідомлення RASFF щодо виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіолу (3-MCPD) у пальмовій олії, що експортувалась з Республіки Гана

Дата: 10.01.2023 15:02
Кількість переглядів: 102

Фото без описуГоловне управління Держпродспоживслужби в Одеській  області доводить до відома про отримання інформаційного повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів  RASFF  від 28 грудня 2022 року № 2022.7602, стосовно виявлення 3-монохлор-1,2-пропандіолу (3-MCPD) у пальмовій олії, що експортувалась з Республіки Гана (імпортер: Aheco, Malta) до України (отримувач: ТОВ «ВАКІРК ГРУП КОМПАНІ», проспект Ювілейний, 42 А, кв. 14, м. Харків, 61153).

Відповідно до статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів” оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган.

  Довідково: 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) – органічна сполука , яка є канцерогеном і з великою ймовірністю має генотоксичну дію на організм людини, негативно впливає на фертильну функцію у чоловіків і є хімічним побічним продуктом, який може утворюватися в їжі; елемент хімічних забруднювачів, що найчастіше зустрічається, відомих як хлорпропаноли. 

додаток1

Додаток2

Додаток3

Додаток4


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь