Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Порядок видалення дерев у населених пунктах (на земельній ділянці та за її межами).

Дата: 26.12.2022 17:00
Кількість переглядів: 479

 Фото без описуЗ настанням холодів  власники будинків опалюють своє житло дровами, багато хто з жителів випилюють дерева  в межах та за межами  земельних ділянках .  Постановою КМУ 1045 від 01.08.2006 року затверджений порядок видалення дерев, кущів, зелених насаджень у населених пунктах:     * Видалення дерев на земельній ділянці, яка перебуває у приватній власності: насадження (видалення) дерев на присадибній ділянці здійснюється за рішенням самого власника, користувача земельної ділянки, без згоди відповідних служб та без сплати їх відновної вартості. Навіть якщо та земельна ділянка, на якій розташовані житловий будинок і господарчі будівлі, тобто земельна ділянка являється присадибною не приватизована, зрізати дерева може господар на свій власний розсуд. Але якщо є якісь сумніви, то все-таки краще звернутися до виконавчого органу  селищної ради, де можуть дати відповідь на питання, чи можна зрізати певне насадження без відповідного дозволу на це;

  •  за межами присадибної земельної ділянки, наприклад біля паркану, у такому випадку видалення дерев здійснюється за рішенням виконавчого органу селищної ради. Для цього особа, яка хоче зрізати зелені насадження, повинна звернутися до вище зазначених органів із заявою, а відповідна комісія, в складі якої і заявник, вивчає це питання, складає акт обстеження тих насаджень, що підлягають видаленню, і видає заявнику копію рішення. У рішенні вказується і сума відновної вартості зелених насаджень, що підлягають видаленню.

За незаконно зрізане дерево у межах населеного пункту,  без відповідного дозволу, передбачена адміністративна відповідальність, у вигляді штрафу, здійснюється відшкодування збитків залежно від діаметра пня незаконно зрізаного дерева.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь