Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

До уваги жителів Великомихайлівської ТГ

Дата: 01.09.2022 16:40
Кількість переглядів: 301

З перших днів війни наша громада продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб, які вимушені залишати свої домівки у зв’язку із військовою агресією російської федерації проти України.

Тисячі людей терміново евакуюються до більш безпечних регіонів. Частина переселенців приїздить до родичів, знайомих, інша – їде в нікуди, аби якомога далі від війни та страждань, щоб перечекати складні часи.  Сьогодні ми маємо бути максимально зібраними, об’єднаними та підтримувати один одного.

Тому знову звертаємось до вас із проханням, якщо хтось із вас має можливість розмістити у себе внутрішньо переміщених осіб,  або у кого є вільні приміщення, які на цей час не використовуються й придатні для житла (будинки, квартири, кімнати), просимо заявити про себе у селищну раду чи телефонувати  за номером 0951198161.

Власникам житла, які безкоштовно прихистили внутрішньо переміщених осіб, на сьогоднішні, запроваджено гарантовану державну підтримку в розмірі близько 450 грн. на місяць за кожну прийняту особу, незалежно від віку, для компенсації витрат на комунальні послуги.

А з  1 жовтня тим людям, які будуть надавати прихисток нашим внутрішньо переміщеним особам, за кожну людину буде виплачуватися 900 гривень за кожного переселенця.  

Кабмін вже затвердив відповідні зміни щодо порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб.

 6 вересня буде підписано меморандум. До 1 жовтня усі необхідні постанови будуть прийняті" — підкреслила віцепрем’єрка Ірина Верещук.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь