Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Повітряна тривога

Дата: 15.07.2022 14:34
Кількість переглядів: 222

Повномасштабне російське вторгнення в Україну триває вже майже пять місяців. Країна-агресор з кожним днем продовжує свою наступальну операцію…

         Проте Українці почали масово нехтувати сигналами повітряної тривоги, які попереджають про рух ворожих літаків, або підтверджують запуск ракет російської федерації. Такі дії населення, нажаль, можуть призвести до загибелі..

         Саме для того, щоб уникнути загибелі людей, Роздільнянське районне управління Головного управління  ДСНС України в Одеській області нагадує основні правила поведінки під час сигналу «повітряна тривога»:

         Якщо почули сирени, перебуваючи вдома:

1. Ввімкнути телевізор чи радіоприймач і уважно прослухати інформацію про характер тривоги;

2. За можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;

3. Швидко одягнутися та одягнути дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номери телефонів батьків;

4. Закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, перекрити газ, загасити печі, вимкнути світло (автоматичну коробку, рубильник тощо);

5. Взяти «тривожну валізу» (індивідуальні засоби захисту, запас продуктів і води, особисті документи, кишеньковий ліхтар) та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття.

У разі відсутності в радіусі 500 м від вашого будинку захисної споруди використовуйте для укриття підвальне приміщення під будинком.

Якщо ви не почули сигнал та у вас немає можливості швидко перейти у сховище, перейдіть до більш безпечного місця в квартирі: подалі від вікон, у коридор — під несучі стіні, або ванну (але закрийте рушником дзеркало).

Якщо почули сирени, перебуваючи на роботі:

1. Виконати заходи, передбачені на цей випадок Планом дій або Інструкцією, діяти за вказівками керівництва;

2. Швидко, без паніки зайняти місце у захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні) та виконувати вимоги старшого (коменданта).

Перебуваючи у громадському місці, потрібно вислухати вказівки адміністрації громадського місця та діяти відповідно до них (йти в зазначені сховища або укриття).

         ПАМЯТАЙТЕ! Сигнал повітряної тривоги-це Ваш друг, а не ворог. Попередження-це можливість бути готовим до небезпеки і ЗБЕРЕГТИ СВОЄ ЖИТТЯ ТА ЖИТТЯ БЛИЗЬКИХ!

 

Роздільнянське районне управління

ГУ ДСНС України в Одеській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь