Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Всесвітній день біженців

Дата: 20.06.2022 09:14
Кількість переглядів: 129

Фото без опису20 червня міжнародна спільнота відзначає Всесвітній день біженців. Це міжнародний день, запроваджений Організацією Об’єднаних Націй на честь біженців по всьому світу – людей, які були змушені втекти з рідної країни, щоб уникнути конфліктів чи переслідувань. Всесвітній день біженців – це нагода закликати громадськість до співчуття та розуміння їхньої біди і визнати їхню стійкість у відбудові свого життя.

Сьогодні в Україні цей день набув особливого значення, адже через російську агресію мільйони українців стали біженцями. Вони були змушені полишити свої домівки, шукаючи прихистку як у відносно безпечних регіонах України, так і за її межами. За перших три місяці після відкритого вторгнення РФ за кордон виїхали понад 6,2 млн українців. Багато з них повернулися на Батьківщину. Проте багато українських біженців і надалі живуть у чужих державах. Так, станом на 16 червня, за даними Верховного комісара ООН, лише в країнах Європи статус тимчасового захисту отримали 3,4 млн біженців з України. Мільйони людей є внутрішньо переміщеними особами в межах українських кордонів.

У пошуках безпеки Україну залишали й надалі залишають жінки, літні люди та діти. Часто чоловіки, йдучи на фронт, намагалися убезпечити свої родини, відправляючи їх подалі від зони бойових дій. Тільки за перший місяць повномасштабної війни біженцями стали понад половину українських дітей – 1,8 мільйона знайшли притулок у сусідніх країнах і понад 2,5 млн стали вимушено переміщеними особами в межах України.

Сили оборони нашої держави ведуть самовіддану боротьбу з агресором, щоб українські території знову стали безпечними, а люди могли відбудовувати своє життя і дім на рідній землі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь