Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Про відрахування частини чистого прибутку (доходу) комунальними підприємствами та їх об’єднаннями на 2023 рік

Дата: 09.06.2022 11:15
Кількість переглядів: 382

 

УКРАЇНА

Великомихайлівська селищна рада

Роздільнянського району Одеської області

XXXI сесія

ПРОЄКТ  РІШЕННЯ

 

 

Про відрахування частини чистого
прибутку (доходу) комунальними
підприємствами та їх об’єднаннями

на 2023 рік

 

З метою наповнення дохідної частини загального фонду селищного бюджету, керуючись пунктом 29 частини першої статті 26, частиною першою статті 59  Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, пунктом 35 частини 1 статті 64 Бюджетного кодексу України, селищна рада

 

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Порядок і норматив відрахування до загального фонду селищного бюджету комунальними підприємствами та їх об’єднаннями,  частини чистого прибутку (доходу) за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності (додається).

 

  1. Керівникам комунальних підприємств селищної ради забезпечити надходження відрахувань частини прибутку (доходу) до селищного бюджету згідно із затвердженим цим рішенням Порядком.

 

  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію селищної ради з питань планування бюджету, фінансів, податків, інвестиційної, банківської діяльності та розвитку підприємництва.

 

 

 

 

 

 

 

Додаток
до рішення сесії
селищної ради    

від                    №      

 

Порядок і нормативи

відрахування в 2023 році до загального фонду селищного бюджету комунальними підприємствами частини чистого прибутку (доходу) за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності

 

1. Згідно з цим Порядком частина чистого прибутку (доходу), що відраховується комунальними підприємствами та їх об'єднаннями до селищного бюджету за відповідний період, визначається виходячи з обсягу чистого прибутку (доходу), розрахованого згідно з положеннями (стандартами) бухгалтерського обліку, у розмірі 1 відсоток.

2. Частина чистого прибутку (доходу) сплачується комунальними підприємствами та їх об'єднаннями до селищного бюджету наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності за відповідний період у строк, встановлений для сплати податку на прибуток підприємств.

3. Частина чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до селищного бюджету, визначається комунальними підприємствами та їх об'єднаннями відповідно до форми розрахунку, встановленої Державною податковою службою, та зазначається у декларації з податку на прибуток підприємства.

      Розрахунок частини чистого прибутку (доходу) разом з фінансовою звітністю, складеною відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку, подається комунальними підприємствами та їх об'єднаннями до контролюючих органів у строк, передбачений для подання декларації з податку на прибуток підприємств.

4. Сплачена відповідно до цього Порядку частина чистого прибутку (доходу) зараховується на відповідний рахунок з обліку надходжень до загального фонду селищного бюджету, відкритий в органах Державної казначейської служби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь