Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Круглий стіл

Дата: 17.06.2022 12:40
Кількість переглядів: 194

Фото без опису14 червня 2022 року проведено круглий стіл за участю представників Великомихайлівського бюро безоплатної правової допомоги, відділу соціального захисту населення та  відділу державної реєстрації актів цивільного стану щодо порядку  реєстрації актів шлюбу, народження та смерті у період воєнного стану. Так постановою КМУ від 07.03.2022 року № 213 «Деякі питання державної реєстрації шлюбу в умовах воєнного стану» (http://surl.li/cfccz) визначена особлива процедура реєстрації шлюбу для військовослужбовців. Новелою є те, що шлюб може бути зареєстрований відділами ДРАЦС без особистої присутності нареченого (нареченої), які належать до категорії військовослужбовців.

На період воєнного стану для того, щоб зареєструвати дитину, необхідно звернутися до найближчого працюючого відділу ДРАЦСу населеного пункту, де немає активних бойових дій. Державна реєстрація народження дитини здійснюється лише за умови пред'явлення Медичного свідоцтва про народження за формою № 103/о. Новелою є те, якщо медичний працівник не зможе видати породіллі медичне свідоцтво про народження, медпрацівнику дозволено виписати довідку довільної форми у двох екземплярах. Один із яких передається матері, а другий — на зберігання до медзакладу. Виписана довідка в період дії воєнного стану вважається документом, що підтверджує факт народження дитини та прирівнюється до заповненого Медичного свідоцтва про народження.

Стосовно реєстрації смерті наразі змін до такого порядку у зв’язку із запровадженням режиму воєнного стану не внесено.

Ольга Вуколова також наголосила що 07 травня 2022 року набрали чинності зміни до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (http://surl.li/cfcdj), відповідно до яких Будь-який акт (рішення, документ), виданий органами окупаційної влади є недійсним і не створює правових наслідків, крім документів, що підтверджують факт народження, смерті, реєстрації (розірвання) шлюбу особи на тимчасово окупованій території, які додаються до заяви про державну реєстрацію відповідного акту цивільного стану.

 

                                                                      

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь