Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Щодо захисту прав дітей на території громади

Дата: 02.06.2022 14:16
Кількість переглядів: 137

Фото без описуРобота служби у справах дітей селищної ради спрямована на реалізацію державної політики з питань захисту прав дітей, зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які потрапили в складні життєві обставини, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, профілактику правопорушень в дитячому середовищі.

    На даний час на первинному обліку служби у справах дітей селищної ради перебуває 48 дітей (29 дітей ПБП, 19 дітей-сиріт). Всі діти влаштовані до сімейних форм виховання.

   На території громади функціонує 5 прийомних сімей, в яких виховується 9 дітей,  функціонує 1дитячий  будинок сімейного типу, в якому виховується 5 дітей,  29 статусних дітей  виховуються в 22 сім’ях опікунів /піклувальників. 

Спеціалістами служби у справах дітей селищної ради обстежуються житлово-побутові умови проживання дітей, які виховуються в сім’ях опікунів/піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів. Проводиться профілактично-роз`яснювальна робота з опікунами /піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями щодо належного утримання, виховання, навчання та оздоровлення дітей.

 Ведеться робота, яка направлена на подолання дитячої безпритульності та бездоглядності. На даний час перебуває 7 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, де проживає та виховується 23 дитини. Постійно здійснюються виїзди в сім’ї, що потребують  контролю, проводяться обстеження житлово-побутових умов проживання цих сімей, складаються відповідні акти обстеження. Під час обстеження житлово-побутових умов проживання цих родин виявляються проблеми дітей, з їх батьками постійно проводяться відповідні профілактичні бесіди, заходи виховного характеру. В разі виникнення загрози життю, або здоров’ю дитини здійснюється негайне відібрання та тимчасове влаштування у відповідні заклади.

При Великомихайлівській селищній раді щомісяця проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглядаються  питання, які потребують колегіального вирішення, зокрема: позбавлення та поновлення батьківських прав; вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання дитини;  участь одного з батьків у вихованні дитини; побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав; встановлення і припинення опіки/піклування; розгляд звернень дітей щодо неналежного виконання батьками, опікунами/піклувальниками обов’язків з виховання або щодо зловживання ними своїми правами та багато інших питань,  пов’язаних із захистом прав дітей.

 

Начальник  служби                                                               Оксана ТЕРЛЕЦЬКА

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь