Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Щодо захисту прав дітей на території громади

Дата: 02.06.2022 12:24
Кількість переглядів: 286

  Фото без опису Робота служби у справах дітей селищної ради спрямована на реалізацію державної політики з питань захисту прав дітей, зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які потрапили в складні життєві обставини, запобігання дитячій бездоглядності та безпритульності, профілактику правопорушень в дитячому середовищі.

    На даний час на первинному обліку служби у справах дітей селищної ради перебуває 48 дітей (29 дітей ПБП, 19 дітей-сиріт). Всі діти влаштовані до сімейних форм виховання.

   На території громади функціонує 5 прийомних сімей, в яких виховується 9 дітей,  функціонує 1дитячий  будинок сімейного типу, в якому виховується 5 дітей,  29 статусних дітей  виховуються в 22 сім’ях опікунів /піклувальників. 

Спеціалістами служби у справах дітей селищної ради обстежуються житлово-побутові умови проживання дітей, які виховуються в сім’ях опікунів/піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів. Проводиться профілактично-роз`яснювальна робота з опікунами /піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями щодо належного утримання, виховання, навчання та оздоровлення дітей.

 Ведеться робота, яка направлена на подолання дитячої безпритульності та бездоглядності. На даний час перебуває 7 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, де проживає та виховується 23 дитини. Постійно здійснюються виїзди в сім’ї, що потребують  контролю, проводяться обстеження житлово-побутових умов проживання цих сімей, складаються відповідні акти обстеження. Під час обстеження житлово-побутових умов проживання цих родин виявляються проблеми дітей, з їх батьками постійно проводяться відповідні профілактичні бесіди, заходи виховного характеру. В разі виникнення загрози життю, або здоров’ю дитини здійснюється негайне відібрання та тимчасове влаштування у відповідні заклади.

При Великомихайлівській селищній раді щомісяця проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, на яких розглядаються  питання, які потребують колегіального вирішення, зокрема: позбавлення та поновлення батьківських прав; вирішення спорів між батьками щодо визначення місця проживання дитини;  участь одного з батьків у вихованні дитини; побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав; встановлення і припинення опіки/піклування; розгляд звернень дітей щодо неналежного виконання батьками, опікунами/піклувальниками обов’язків з виховання або щодо зловживання ними своїми правами та багато інших питань,  пов’язаних із захистом прав дітей.

 

Начальник  служби                                                               Оксана ТЕРЛЕЦЬКА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь