Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

До уваги ВПО!

Дата: 20.05.2022 12:25
Кількість переглядів: 209

Фото без описуВнутрішньо переміщені особи (ВПО), які були змушені покинути місце постійного проживання у звязку з вторгненням Російської Федерації в Україну, наразі отримують допомогу на проживання ВПО від держави у розмірі 3 тис.грн. на дитину або на особу з інвалідністю, та у розмірі 2 тис.грн. на кожну іншу особу (відповідно до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2022 № 332).

За березень та квітень 2022 року зазначена допомога надавалась всім ВПО, які звернулись до управлінь соціального захисту населення або дистанційно через застосунок «Дія» включно до 30 квітня поточного року.

Але 16 квітня 2022 року Уряд прийняв постанову №457, згідно якої з травня 2022 року така допомога надається лише ВПО, які:

- перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій;

- перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

-у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджений Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій (Наказ від 25 квітня 2022 року №75).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь