Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Надзвичайний стан

Дата: 23.02.2022 17:00
Кількість переглядів: 255

Надзвичайний стан - це особливий правовий режим, який може тимчасово вводитися в Україні чи в окремих її місцевостях при виникненні надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру не нижче загальнодержавного рівня, що призвели чи можуть призвести до людських і матеріальних втрат, створюють загрозу життю і здоров’ю громадян.                                     

       Метою введення надзвичайного стану є усунення загрози та якнайшвидша ліквідація особливо тяжких надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру, нормалізація обстановки, відновлення правопорядку при спробах захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу шляхом насильства, для відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також прав і законних інтересів юридичних осіб, створення умов для нормального функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших інститутів громадянського суспільства

На всій території України буде введений надзвичайний стан, але крім Луганської і Донецької областей. Таке рішення ухвалили на засіданні Ради національної безпеки та оборони, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Верховна Рада має затвердити це рішення протягом 48 годин.

Термін введення режиму надзвичайного стану - 30 днів. За необхідності президент зможе продовжити його ще на 30 днів з подальшим схваленням парламентом.

Додаткові режимні обмеження вводяться і у прикордонних районах.

"Що означає для нас режим надзвичайного стану? На території області починають діяти оперативні штаби. Комендантська година на території міст та області не вводиться, поки не буде прийнято відповідне рішення. Встановлюється контроль за перевезеннями, може обмежуватися рух транспортних засобів, заборона проведення мітингів та масових заходів. Для звичайних громадян нічого особливо не зміниться.

Просимо вас не піддавайтесь паніці.  Не розповсюджувати  фейкову інформацію.  Довіряйте тільки офіційним джерелам органів державної влади та місцевого самоврядування. 

При отримані свіжої інформації ви будете  сповіщені через засоби масової інформації (газета, сайт громади, неофіційну-фейсбук сторінку громади).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь