Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

«Протидія домашньому насильству».

Дата: 14.12.2021 15:04
Кількість переглядів: 550

  В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 07 грудня 2021 року в приміщенні Роздільнянського районного сектору № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області начальником відділу соціального захисту населення Великомихайлівської селищної ради та начальником  Роздільнянського районного сектору №1 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області Інною Терлецькою з клієнтами пробації проведено семінар «Протидія домашньому насильству».

Мета даного заходу -  профілактика насильства,  розкриття особливостей домашнього насильства, його типів, привернення уваги присутніх до норм чинного законодавства України, які гарантують право людини на свободу від насильства.

Оксана Тилкова  повідомила учасникам заходу, що згідно з чинним законодавством домашнє насильство – це діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання між родичами або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

 Оксана Андріївна розповіла присутнім, що проблема сімейного насильства на сьогодні є дуже гострою. Тому кожен з нас має сказати «НІ» насиллю у власній родині. Адже сім’я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки й комфорту у бурхливому світі.

Інна Терлецька  наголосила, що від насильства потерпають як жінки, так і чоловіки, часто потерпілими від насильства стають діти та підлітки. Тим часом законодавство гарантує кожній особистості широкі права та свободи й захист від їх порушення. Закон «Про попередження насильства в сім’ї» передбачає і покарання осіб, які чинять насильство і заходи щодо надання допомоги потерпілим.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь