Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

УВАГА!!! Чума дрібних жуйних тварин!

Дата: 31.07.2024 16:29
Кількість переглядів: 71

Фото без описуНа території Румунії були зареєстровані випадки захворювання тварин на чуму дрібних жуйних. Спалах зареєстровано на відстані близько 50 км від кордону з Україною.

Чума дрібних жуйних тварин — небезпечна вірусна хвороба, яка вражає овець і кіз, характеризується  високою смертністю серед тварин. Хвороба не передається людям, проте може загрожувати здоров’ю дрібних жуйних і дикої фауни.                                                                          

Чума дрібних жуйних — контагіозна вірусна хвороба овець і кіз з гострим та підгострим перебігом, яка характеризується гарячкою, виразковими ураженнями слизової оболонки ротової порожнини, геморагічним гастроентеритом, ураженням лімфоїдної системи і розвитком пневмонії. Чума передається переважно при прямому контакті між тваринами, а також повітряно - крапельним шляхом. Захворюваність у первинних вогнищах може досягати 100%. Летальність цього захворювання 100-відсоткова.

Для запобігання занесенню чуми на власні господарства рекомендовано обмежити випас тварин і контакт з дикими тваринами на прикордонних територіях, закуповувати тварин тільки з благополучних господарств щодо інфекційних хвороб, а також дотримуватись усіх заходів біологічної безпеки. До таких заходів відноситься дезінфекція приміщень та контроль за доступом сторонніх осіб.

У разі загибелі тварин або виявлення ознак захворювання необхідно  терміново повідомити Роздільнянську районну державну лікарню ветеринарної медицини (Роздільнянську ДЛВМ, Великомихайлівську ДЛВМ, Захарівську ДЛВМ).                                                        


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь