Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

Школярі Великомихайлівського ліцею завітали на екскурсію до прикордонників

Дата: 27.10.2023 16:38
Кількість переглядів: 122

Фото без описуОхоронці кордону влаштували для юнаків  патріотичну екскурсію. Дітям розповіли про історію прикордонного загону, їхніх героїв та нелегку службу військових.

          Показали, розказали, ознайомили.  Школярі  роздивлялися все з цікавістю. Розповіли школярам  про службово-бойову діяльність прикордонного загону, про зелений кашкет, форму, подвиги,  прикордонників та військових, які  брали та беруть участь у бойових діях, боронячи нашу землю від російських окупантів.  Наш кордон  під надійним захистом,  –  в цьому вкотре переконалися школярі. Уявити себе на мить прикордонником, приміряти військову форму, бронежилет, каску, потримати в руках зброю, роздивитися технічне оснащення, яке застосовували прикордонники, виконуючи завдання. Після побаченого та почутого більшість з юнаків захотіли також стати охоронцями кордону і бути хоч трішки схожими на наших героїв-захисників.      

    Екскурсію  місцями своєї роботи дітям провела староста округу Галина Вікторівна Таран,  директор місцевого будинку культури  Інна Сергіївна Гашок,   директор школи, Мундрескул Ніна Іванівна.

Діти відвідали  місцевий храм Настоятель храму Свято- Різдва Пресвятої Богородиці о. Андрій який розповів дітям про створення храму, історію про зцілення дівчинки в стінах храму та подарував іконки і молитви про збереження України та її захисників. Ну і наприкінець подорожі, діти відвідали СГ «В.В. Плакущенко» - директор Євгеній Володимирович, де їх  ознайомили з сільськогосподарською діяльністю, адже сільське господарство є життєво необхідною галуззю народного господарства.

           Головна мета такої екскурсії – патріотичне виховання молоді. Сьогодні багато хлопців  уникають війська, справжніх чоловіків, які готові служити Батьківщині, небагато. Хотілося б вірити, що серед нашої молоді виростають справжні герої, які поповнять лави військових, в тому числі і прикордонників.

Захід було організовано спільно з представниками органів місцевого самоврядування Великомихайлівської селищної ради, голова Чебан Людмила Анатоліївна, старостинським округом села Гребеники, голова Таран Галина Вікторівна, за участю Державної прикордонної служби України та територіальної оборони ЗСУ.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь