Виявлено патогенний токсичний мікроорганізм Bacillus cereus у ввезених з Нідерландів соусах.
До Головного управління Держпродспоживслужби на Одещині надійшло повідомлення системи швидкого реагування щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) про виявлення Bacillus cereus у соусах з Нідерландів. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби на Одещині. Виробник соусів – голландська фірма Lekkerkerker Food, а імпортує їх в Україну київська фірма «Дженерал Продактс Україна». При виявленні соусів цього виробника у продажу просять повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області за адресою: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, за телефоном +380 (48) 716 1301 або електронною поштою gu@odesa.consumer.gov.ua. Довідка: Bacillus cereus – так звана воскова бацила, харчовий патоген, який може виробляти токсини, що викликають два типи шлунково-кишкових захворювань: блювотний та діарейний синдроми.