Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

RASFF: охратоксин А в меленій каві

Дата: 24.07.2023 13:01
Кількість переглядів: 52

Фото без описуДо Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 18 липня 2023 року № 2023.4690-fup2 стосовно виявлення охратоксину А в меленій каві (виробник: Gruppo Gimoka srl, Trezzano S/N, Італія), що експортувалась з Австрії (оптовик: GUNZ Warenhandels GmbH, Mäder) в Україну (отримувач: ТОВ «ТД ГУРМАНДІЗ», вул. Костянтинівська 72, м. Київ, 04080).

Звертаємося до операторів ринку! У разі виявлення в обігу цієї продукції, споживачів просять повідомляти

Роздільнянське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області, яке знаходиться за адресою: м. Роздільна, вул.. Європейська 67, або по електронній адресі rozdilna@odesa.consumer.gov.ua

 

Довідково

Охратоксин A – отруйна речовина, яку виробляють широко поширені цвілеві гриби роду Penicillium і Aspergillus. Окрім кави, він зустрічається в зернових, бобових, пиві, родзинках, виноградному соку, вині, спеціях, м'ясі. Основна загроза охратоксину A полягає у його негативному впливі на нирки (нефротоксичність). Існують дані, що він здатний пошкоджувати нервову систему, пригнічувати імунітет, призводити до пухлин, негативно впливає на чоловічу репродуктивну систему, а також може проникати через плаценту, впливаючи на ембріони.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь