Великомихайлівська громада

Одеська область, Роздільнянський район

«16 днів проти насильства»

Дата: 14.12.2021 15:02
Кількість переглядів: 642

Фото без опису В рамках  Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  29.11.2021 року проведено круглий стіл на тему:  «Протидія домашньому насильству та/або насильство за ознакою статті» за участю працівників  Великомихайлівського бюро правової допомоги, працівників сектору № 1 філії  Державної установи «Центр пробації» в Одеській області, структурних підрозділів Великомихайлівської селищної ради,  Великомихайлівського відділу управління соціального захисту населення Роздільнянської районної державної адміністрації.

Начальниця Великомихайлівського бюро правової допомоги Ольга ВУКОЛОВА  у вступному слові підкреслила, що   насильство визнано однією з небезпечних проблем, які є перепоною на шляху подолання нерівності й дотримання людських прав та наносять величезну моральну шкоду суспільству та наголосила,  що насильство щодо жінок виступає одним з головних порушень прав людини, причини якого пов’язані з наявною нерівністю між чоловіками та жінками та гендерною дискримінацією.

Оксана ТИЛКОВА,  начальник відділу соціального захисту населення Великомихайлівської селищної ради наголосила,  що при селищній раді діє мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Мобільна бригада – це спеціалізована служба підтримки осіб, які перебувають у кризовій ситуації й потребують екстреної допомоги, в тому числі тих, хто постраждав від домашнього насильства. Основна мета її діяльності – невідкладне надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг із консультування, кризового та екстреного втручання.

Під час засідання круглого столу, були розглянуті різновиди насильства, ідентифікація постраждалих від домашнього насильства та особливості спілкування з постраждалими від гендерно зумовленого насильства, криміналізація домашнього насильства.  Небезпека насильства полягає в тому, що прояви жорстокості та насильства в сім’ї не лише руйнують гармонію родинних стосунків, а й виступають передумовою злочинності в суспільстві загалом. Найбільшою проблемою є те, що страждають діти,  які дуже часто самі є жертвами такого насильства з боку батьків та інших членів сім’ї. 

Учасниками круглого столу був визначений механізм подальшої співпраці щодо допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства,  та заплановано ряд  превентивних заходів щодо запобігання домашньому насильству та/або насильству за ознакою статті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь